Wikia


Het SpelEdit

Hoe het werkt

De speler begint in de 4e klasse met een amateur team dat de speler zelf zal moeten trainen. Deze selectie van standaard 16 spelers (maximum is 35) moeten een opstellingg en tactiek krijgen. Daarnaast zijn er natuurlijk werkzaamheden eromheen. Het clubmanagement, gebouwen, een co-trainer, advocaat, scout en de jeugdtrainer zorgt ervoor dat er nieuwe spelers bij komen.Je koopt spelers van andere gebruikers voor in-game geld. Vanaf het 2e seizoen kan je spelers verkopen.

Elke dag zijn er verschillende wedstrijden. Om 13:00 worden alle toernooiwedstrijden gespeeld. Vriendschappelijke wedstrijden zijn om 16:00 gepland en om 18:00 vindt de belangrijkste wedstrijd plaats, namelijk de dagelijkse competitiewedstrijd. Het is natuurlijk de bedoeling dat deze wedstrijden geld in het laatje brengen, want ook dat is een belangrijk aspect binnen het spel.

Het doel is de absolute winnaar worden. Vanaf dat moment zullen er meerdere landen de eredivisie gevuld hebben (Duitsland, Engeland, Turkije, Oostenrijk en eventueel België) en zal er elke maand een Internationaal toernooi komen met de beste teams uit elk land.

Premium

De registratie is gratis op Footballcup. Er zijn ook enkele extra opties die tegen een vergoeding verkrijgbaar zijn. Een privé toernooi, extra statistieken en informatie over blessures en dergelijke zijn te verkrijgen voor 'Credits'. Echter is het spel zo gemaakt dat de speler deze niet nodig heeft om de top te bereiken.